Θησέως 40 Μαρούσι, Τ.Κ. 15124


  Καλέστε στο : 213 033 58 21

Ευρυαγγείες

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Οι ευρυαγγείες, αποτελούν διατεταμμένες φλέβες στο δέρμα. Αντίθετα με τους κιρσούς, οι ευρυαγγείες βρίσκονται επιφανειακά στο δέρμα και χαρακτηρίζονται από μικρή διάμετρο, της τάξης των 0,1 έως 1 χιλιοστό. Ουσιαστικά, πρόκειται για παθολογικές φλέβες, οι οποίες είναι ορατές κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και έχουν κόκκινο, μπλέ ή και ιώδες χρώμα.

Ποιά είναι τα συμπτώματα;

Πέραν του εμφανισιακού αποτελέσματος, οι ευρυαγγείες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα και δεν αποτελούν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες παρατηρούνται συμπτώματα, αυτά μπορεί να είναι:

  • Αίσθημα κνησμού
  • Βάρος στα πόδια
  • Καύσος
  • Πόνος στα πόδια (σπανιότερα)
  • Οίδημα στα πόδια (σπανιότερα)

Τα συμπτώματα αυτά συνήθως επιδεινώνονται στη διάρκεια της μέρας με αποτέλεσμα να είναι εντονότερα το βράδυ, καθώς και με την επίδραση της ζέστης, για παράδειγμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πώς γίνεται η διάγνωση των ευρυαγγειών;

Οι ευρυαγγείες είναι ορατές στην επιφάνεια του δέρματος. Κλινικά, η διάγνωση των ευρυαγγειών πραγματοποιείται με μια απλά και ανώδυνη εξέταση στο ιατρείο. Η εξέταση αυτή, δίνει μια λεπτομερή εκτίμηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το φλεβικό σύστημα. Έτσι, είναι δυνατή η επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας για την κάθε περίπτωση.